moderaterna_panorama
Foto: Hyresgästföreningen

Hyresgästföreningen är partipolitiskt obundna

Först och främst vill jag klargöra att Hyresgästföreningen är en partipolitiskt obunden organisation. Vår uppgift är att företräda hyresgästerna, vilket innebär att vi tar ställning i bostadspolitiska frågor.

Tro det eller ej men vi skulle faktiskt också kunna stödja Moderaternas bostadspolitik om vi såg att den var positiv för hyresgästerna. Men när ledande M-politiker i klartext utmålar hyresgäster som ett problem, och vill problematisera hyresrätten så blir det svårt att få vårt stöd.
Under de år jag bodde i loftgångshus upplevda jag aldrig att kriminaliteten eller otryggheten vara större där än på någon annan plats. Men Olov Holst som troligen aldrig bott i ett loftgångshus har ändå en tydlig syn på detta, genom att ta bort loftgångar trycker man tillbaka kriminaliteten och otryggheten skriver han. Om det ändå vore så enkelt. Om Wåhlins får bygglov enligt ansökan, så kommer det inte påverka kriminalitet eller trygghet. Det enda som händer är att bygget kommer i gång snabbare och 40 hyresgäster får snabbare en bostad. Det tjänar alla på.
Andelen hyresrätter är 40 procent och jag försöker inte blanda bort korten, konstaterar bara att 60 procent av kommunens bostadsbestånd är förbehållet de som kan och vill betala stora summor för att äga sitt boende. Det perspektivet är inte roligt, och jag förstår att Olov Holst vill blunda för det. Att det för med sig bostadsbrist och trångboddhet, som i sin tur för med sig sociala problem har iallafall jag svårt att bortse från.
Personligen så är jag inte knuten till något politiskt parti, är inte heller styrd av något parti. Jag förbehåller mig rätten att som en fri demokrat ha en åsikt, utan att för den skull bli partistämplad. Om jag hela tiden skulle tänka på om mina åsikter stämmer med något visst parti, och att jag därför inte skulle kunna uttrycka min åsikt, då har helt plötsligt yttrandefriheten satts ur spel. Och jag tar mig friheten tycka att den förda bostadspolitiken är fel väg framåt, och undanber mig att för den skull bli partistämplad. Det finns så många fler frågor inom politiken, men det är få frågor som är viktigare än våra boendevillkor. Vilket man inte kan tro när man följer debatten, och det vill vi försöka ändra på även om vi då trampar på någon öm tå.
  • Hans Törnqvist, OrdförandeHyresgästföreningen Sigtuna
ewas_helsida

repliken: Hyresgästföreningen – ett socialdemokratiskt kampanjverktyg

Insändare I en insändare den 14 juni tillåter sig Hyresgästföreningens ordförande Hans Törnqvist att dra långtgående slutsatser om ett bygglovsärende. Vi kan konstatera att han gör det utan att ha bemödat sig om att kontrollera bakomliggande fakta och historik i ärendet. Det är tyvärr inte heller första gången det händer.

liber_helsida
marinan_helsida
valet2022

Pengarna ska stanna i klassrummet!

Insändare Nu är snart vårterminen avklarad och elever och skolpersonal får sommarledigt och kan njuta av samvaro, bad och sol. Skolpersonalen har som vanligt gett allt och lite till och eleverna har fått en undervisning som håller hög kvalitet och ger bildning och framtidshopp.

mp_helsida_april
valet2022

Reformera flerbarnstillägget för kvinnors frihet

Valet 2022 Liberaler gick för hundra år sen i bräschen för liberalare regler för preventivmedel. Vi var med och tog fram den svenska aborträtten 1974, som fortfarande gäller idag. Svensk jämställdhet har formats av liberaler. Vi är liberala feminister och det har vi varit i över hundra år. Det är vi stolta över.

defacto_helsida
valet2022

Miljöpartiet vill se politiker som tar ansvar

Insändare Precis som Olov Holst (M) vill Miljöpartiet uppmana dig som invånare och väljare att tänka på ärlighet och seriositet när du går till valurnan den 11 september. Miljöpartiet har tydliga ståndpunkter, Holst kallar det aggressivt och oärligt. Vi kallar det demokrati och skilda åsikter.

connys_helsida

Bevara Smedsgårdarna

Insändare Vi i Hyresgästföreningen Sigtuna är kritiska till tankarna att riva Smedsgårdarna, befintliga hus bör rustas upp enligt tidigare plan. SigtunaHem hade kommit långt i en upprustningsprocess, men har plötsligt svängt.

centrum_sommar2022_helsida

Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet

Insändare Centerkvinnorna vill att fler kvinnor ska få leva i ekonomisk frihet, med en självständig ekonomi. Nästan en fjärdedel av utrikes födda kvinnor är i dag arbetslösa och det behövs fler insatser för dem. Fler barn måste få se sina mödrar gå till jobbet!

2020_helsida

Värna och utveckla hyresrätten som boendeform!

Insändare Söndag den 11 september är det dags att välja partier och kandidater till riksdag, region och kommun. Det är mer angeläget än någonsin att många röstar - på valdagen eller genom förtidsröstning – detta för att visa att demokratin är något vi verkligen värnar om och uppskattar.

valet2022

repliken: Platsen fungerar inte!

Insändare Vi var glasklara att Vänsterpartiet står bakom att ett kultur- och aktivitetscenter placeras i Valsta. I synnerhet om det innebär ett fullgott bibliotek i Valsta. Vad vi är emot är platsen, den fungerar inte! I detta känner vi att vi har Valstaborna med oss.

Varför säger (S) och (V) nej till det som Valstaborna efterfrågar?

Insändare Den 9 maj fattade kommunstyrelsen beslut om att påbörja arbetet med att bygga ett Kultur- och aktivitetscenter (KAC) i Valsta. Alla partier utom Socialdemokraterna (S) och Vänsterpartiet (V) röstade ja. (S) och (V) röstade nej.

valet2022

Är det ideologiskt fel att lyssna på invånarna, Marie Axelsson?

Insändare Marie Axelsson skriver i en insändare att utförsäljning av hyresrätter är ”en rent ideologisk handling från Moderaternas håll.” Det som möjligtvis kan påstås vara ideologiskt är att vi moderater står för att vi lyssnar på invånarnas önskemål och försöker tillgodose dessa. Socialdemokraterna fortsätter istället att tydligt visa att de vill bestämma över hur andra människor ska leva sina liv.

Bygg Föreningarnas hus på norra sidan av Valsta Centrum

Insändare Med fyra månader kvar till valet skickar Moderaterna idag på kommunstyrelsen fram ett helt nytt förslag om placeringen av Kultur- och Aktivitetshuset i Valsta.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

moderat_outsider
ewas_outsider
swedol_outsider
nrh
marina_outsider
mp_outsider2022
ridskola_2020_outsider
sigtuna_vatten_outsider
connys
centrum_sommar_outsider2022