defacto_pan
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Holst: (S) sysslar med historieförfalskning och lögner

Att läsa Steffen Oxenvads, socialdemokraternas nye politiske sekreterare, inlägg på sociala medier är beklämmande. En ren historieförfalskning blandas med ogrundade påståenden, halvsanningar och rena lögner. En enkel faktagranskning kan snabbt visa verkligheten.

Några exempel: Oxenvad hävdar att kommunen behöver en ledning som vill investera och som förstår att driva ekonomin utan att bara låna och att han (eller om det är det socialdemokraterna han menar) skulle stå för det affärsmannaskap som krävs. Häpnadsväckande med tanke på resultatet efter 15 års S-styre.

Fakta är nämligen följande (källa: Kommunens årsredovisningar 2003-2016). 15 års socialdemokratiskt ”affärsmannaskap” medförde ett ekonomiskt underskott på minus 390 miljoner kronor. En förlust som täckts upp genom att bit för bit sälja kommunens mark för att klara av att betala lärarnas och andra kommunanställdas löner samt täcka andra driftskostnader. Samtidigt lät S låneskulden växa till en och en halv miljard kronor med ytterligare behov av investeringar på minst en miljard bara de kommande tre åren. Pengar som till största delen måste lånas eftersom ekonomin inte har varit i balans. Är det detta ”affärsmannaskap” Oxenvad erbjuder kommunborna?

Oxenvad skriver också: ” Att helt sluta bygga hyresrätter är ett svek mot unga som vill flytta hemifrån..”. Var har Oxenvad läst sig till att vi avser sluta bygga hyresrätter?

Fakta: Bostadsplaneringen styrs av det bostadsförsörjningsprogram som antogs av kommunfullmäktige den 30 november 2017. I det kan Oxenvad, och alla andra, läsa att kommunledningen planerar att bygga 860 hyresrätter de kommande åren. Vad i bostadsförsörjningsprogrammet är det Oxenvad inte förstår? För det är väl inte så att han medvetet försöker lura invånarna med sin retorik?

Det som skiljer oss från Oxenvad och S är att vi förstår vikten av balans mellan de olika upplåtelseformerna för att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle. De flesta med lite kunskap om samhällsbyggnad vet att långsiktig hållbarhet bygger på att man har en jämn fördelning mellan hyresrätter, bostadsrätter och egna hem (villor och radhus). Något som även S tidigare sagt sig hålla med om, men som man medvetet frångått under sin tid vid makten. Effekten har blivit en kraftig obalans som har skadat samhällsbyggnationen. Det rättar vi nu till genom att balansera byggandet. Något Oxenvad och S uppenbarligen motsätter sig.

Nej, Oxenvad verkar hålla kvar den låga moralen i sitt parti och kör med fult spel mot invånarna. I sina inlägg hävdar han att ” Sigtuna kommun skulle må bättre av en ledning som slutade uppföra sig som om de fortfarande är i opposition och istället axlade ledartröjan.”
Jag vet att kommunen mår allra bäst av politiker och politiska tjänstemän som håller sig till sanningen. De som inte kan det bör syssla med något annat.

  • Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M)

Fotnot: märsta.nu har sökt Steffen Oxenvad för ett bemötande.

defacto_host2018

Nu återstår bara att rösta

Krönikor Krutröken har lagt sig! Valrörelsen är officiellt över. Nu återstår för partierna att dela ut valsedlar och att uppmana kommuninvånare att rösta.

Vi är garanten för att SD inte får inflytande

Insändare När väljarna har röstat och vi har ett valresultat, är det dags att lägga prestige och hård retorik åt sidan och istället söka samarbete. Socialdemokraterna i Sigtuna kommun vill se ett blocköverskridande samarbete mellan partier som vill utveckla vår kommun och välfärden i positiv riktning.

hostfest_centrum

Vänsterpartiet vill se en röd skatteväxling

Insändare Sverige var världens mest jämlika land men nu har vi fått ett skattesystem som är riggat för de rika. Sverige är det land där inkomstskillnaderna ökar snabbast. Därför vill Vänsterpartiet se en röd skatteväxling. Allt enligt devisen: av var och en efter förmåga, åt var och en efter behov.

Det fjärde alternativet

Insändare M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

Stoppa hedersrelaterat förtryck

Insändare Hedersrelaterat våld och förtryck är en av de främsta utmaningarna som Sverige står inför på jämställdhetsområdet. Omfattningen av hedersförtrycket är svårt att sätta en exakt siffra på, men olika studier har visat att så många som hundratusen eller fler kan vara drabbade i varierande utsträckning. Kvinnor drabbas främst, men även män är utsatta och det är inte ovanligt att de många gånger påtvingas rollen som såväl offer som förövare.


Privatisera inte våra bad

Insändare Vänsterpartiet ser det positiva med att kommunen har våra badhus i egen regi och riskerna om delar eller hela verksamheten privatiseras.

Du har tre val

Insändare Om bara en vecka är det val. Då ska du som boende i Sigtuna kommun avgöra vem och vilka som ska styra kommunen de kommande fyra åren.

Kultur är ingen lyx

Insändare Man får höra ofta att kommunen ska hålla sig till sina kärnverksamheter - lagstadgade uppgifter som måste genomföras. Men för oss i Vänsterpartiet behövs mer för att få en fungerande kommun där alla kan leva och bo. Där menar vi att kulturen har en mycket viktig plats.

S ljuger om SigtunaHem

Insändare Socialdemokraterna har i valrörelsen påstått att Moderaterna kommer att höja hyrorna i SigtunaHem med 10% om vi kommer till makten. Detta är ännu ett exempel på ”fake news”. Påståendet är helt horribelt och saknar all grund. Det är faktiskt så långt ifrån sanningen man kan komma. Marie Axelsson och Ibrahim Khalifa som sitter i bolagets styrelse vet bättre.

Politik för en grönare och mer rättvis kommun

Insändare När miljöhoten är på riktigt så kan vi inte längre lyssna på alliansens drömmar och vaga löften om oprövade tekniska lösningar. Vi måste agera nu. Vi måste visa mod och ledarskap inför framtidsfrågor som kan kännas svåra och tunga.

Dålig planering av äldreboenden får inte gå ut över äldre

Insändare Äldre och Omsorgsnämnden beslöt den 31 maj att göra en begäran hos Kommunstyrelsen om ett extra anslag för att omvandla en av Ärlinghems somatiska avdelningar till en avd. för demenssjuka eftersom man hade en lång kö till demensboende och inga platser fanns. Alla politiker var eniga om detta!

Socialdemokraterna har en unken syn på restaurangbranschen

Insändare Det är högkonjunktur i Sverige och företagen skriker efter anställda. Samtidigt som tusentals ungdomar hittar sommarjobb på den reguljära arbetsmarknaden, bl.a. i restaurangbranschen, väljer Socialdemokraterna och SSU att ta strid för en kommunal sommarjobbsgaranti och utmåla restaurangbranschen för att ha ”fruktansvärda arbetsvillkor”. Deras uttalanden är absurda.

connys
sigtunavatten_standard
komvuxq3_4
objekt2
objekt4
sportfiske_banner
nrh
objekt3
sbrf_sep
outsider