banner_moderaterna
Olov Holst (M)Foto: Pressbild/Moderaterna

Holst: (S) sysslar med historieförfalskning och lögner

Att läsa Steffen Oxenvads, socialdemokraternas nye politiske sekreterare, inlägg på sociala medier är beklämmande. En ren historieförfalskning blandas med ogrundade påståenden, halvsanningar och rena lögner. En enkel faktagranskning kan snabbt visa verkligheten.

banner_moderaterna_artikel

Några exempel: Oxenvad hävdar att kommunen behöver en ledning som vill investera och som förstår att driva ekonomin utan att bara låna och att han (eller om det är det socialdemokraterna han menar) skulle stå för det affärsmannaskap som krävs. Häpnadsväckande med tanke på resultatet efter 15 års S-styre.

Fakta är nämligen följande (källa: Kommunens årsredovisningar 2003-2016). 15 års socialdemokratiskt ”affärsmannaskap” medförde ett ekonomiskt underskott på minus 390 miljoner kronor. En förlust som täckts upp genom att bit för bit sälja kommunens mark för att klara av att betala lärarnas och andra kommunanställdas löner samt täcka andra driftskostnader. Samtidigt lät S låneskulden växa till en och en halv miljard kronor med ytterligare behov av investeringar på minst en miljard bara de kommande tre åren. Pengar som till största delen måste lånas eftersom ekonomin inte har varit i balans. Är det detta ”affärsmannaskap” Oxenvad erbjuder kommunborna?

Oxenvad skriver också: ” Att helt sluta bygga hyresrätter är ett svek mot unga som vill flytta hemifrån..”. Var har Oxenvad läst sig till att vi avser sluta bygga hyresrätter?

Fakta: Bostadsplaneringen styrs av det bostadsförsörjningsprogram som antogs av kommunfullmäktige den 30 november 2017. I det kan Oxenvad, och alla andra, läsa att kommunledningen planerar att bygga 860 hyresrätter de kommande åren. Vad i bostadsförsörjningsprogrammet är det Oxenvad inte förstår? För det är väl inte så att han medvetet försöker lura invånarna med sin retorik?

Det som skiljer oss från Oxenvad och S är att vi förstår vikten av balans mellan de olika upplåtelseformerna för att bygga ett långsiktigt hållbart samhälle. De flesta med lite kunskap om samhällsbyggnad vet att långsiktig hållbarhet bygger på att man har en jämn fördelning mellan hyresrätter, bostadsrätter och egna hem (villor och radhus). Något som även S tidigare sagt sig hålla med om, men som man medvetet frångått under sin tid vid makten. Effekten har blivit en kraftig obalans som har skadat samhällsbyggnationen. Det rättar vi nu till genom att balansera byggandet. Något Oxenvad och S uppenbarligen motsätter sig.

Nej, Oxenvad verkar hålla kvar den låga moralen i sitt parti och kör med fult spel mot invånarna. I sina inlägg hävdar han att ” Sigtuna kommun skulle må bättre av en ledning som slutade uppföra sig som om de fortfarande är i opposition och istället axlade ledartröjan.”
Jag vet att kommunen mår allra bäst av politiker och politiska tjänstemän som håller sig till sanningen. De som inte kan det bör syssla med något annat.

  • Olov Holst, kommunstyrelsens ordförande (M)

Fotnot: märsta.nu har sökt Steffen Oxenvad för ett bemötande.

sap_valet2018

Något måste göras

Insändare Det är två saker som oroar mig allra mest: Hur vissa beter sig mot andra människor och hur vi behandlar vår jord. Samhällsklimatet har hårdnat och flera känner att det är okej att häva ur sig vad som helst, i synnerhet på sociala medier. Det är lätt att gilla eller dela något. Men stämmer det som står eller är det bara där för att du ska reagera och sen gå vidare till nästa inlägg?

happy_homes_juli

Värna miljö och natur

Insändare Det finns mycket vacker natur i vår kommun, och många har flyttat hit just för att ha nära till naturen. Vi har det centralt belägna Rävstaområdet, vars naturreservat vi nyligen beslutat att utvidga, vi har Mälaren, men vi har också en hel del utmaningar. Naturskyddsföreningen har gett Liberalernas miljöpolitik högst betyg i alliansen. Vi har en vision om att Sigtuna skall bli känt för att ta ansvar för miljö och klimat.

steningeslottsommar
theweek_2018

Stoppa hedersrelaterat våld och förtryck

Insändare Varje människa har rätt att leva, tro och älska som den vill i Sverige. Liberalerna har länge drivit på för att bekämpa hedersrelaterat förtryck för att försvara varje människas frihet. Mänskliga rättigheter får inte kränkas i hederns namn. Vi måste stå vid de utsattas sida och göra allt i vår makt för att stoppa detta.

valet2018

Nu kommer ValExtra

Krönikor Tidningen märsta.nu ValExtra delas ut till alla kommuninvånare nästa vecka. Tidningen innebär startskottet för ökad valbevakning!

banner_center_helsida_tva

Inget röstfiske i äldreomsorgen

Insändare Det är ett spännande och ansvarsfullt uppdrag att vara ordförande i en kommunal nämnd. Kontakten med chefer, personal och brukare är både stimulerande och utmanande. Men… Från tid till annan är det faktiskt också ganska tufft!

marstakalaset

Stärk hälsan i Sigtuna kommun

Insändare Vi vill tidigt mota bort ohälsa men också säkerställa att vården finns där när den behövs. Hälsan för invånarna har förbättrats under senare år, men skillnaderna i hälsa är stora. Utbildningsnivå, inkomst och bostadsort spelar roll för hur man mår fysiskt och psykiskt på ett sätt som vi måste ta på största allvar. Där hälsan är som sämst måste vården vara starkast. Det kräver en närvarande och tillgänglig vård samt ett långsiktigt arbete.

centerpartiet_helsida_ett

Våldsprevention i skolan

Insändare I SCB:s medborgarundersökning för 2017 står det klart att invånarna i Sigtuna kommun ser otryggheten som ett stort problem. Det är oacceptabelt.

gotenehus

Fortfarande tomma spökhus i Märsta port

Insändare Vi har nu kommit in i maj 2018 och tre av de nyaste husen i Märsta port står fortfarande helt tomma. Det är över 100 lägenheter som står tomma! Man blir arg varje gång man går förbi dem och påminns om detta slöseri, samtidigt som så många letar efter ett boende. Det är inte alls roligt att ha dessa spökhus i våran kommun.

Tio minuter från Märsta betyder barnen ingenting!

Insändare I alla tider har föräldrar kämpat i Skånela med omnejd för att få anständiga busshållplatser som är trygga och säkra när barnen står och väntar på skolbussen. Det är ett under att inget barn dött ännu, men varför ska vi vänta på det?

Moderaterna motarbetar valdeltagandet

Insändare Den moderatledda koalitionen har beslutat att kommunen ska avbryta den påbörjade rekryteringen av demokratiambassadörer. Deras viktigaste arbetsuppgift skulle ha varit att gå ut i kommundelarna och prata med invånarna för att få fler att använda sin rösträtt i valet i september.

Norra Redovisningshuset
outsider_defacto
sigtunavatten_standard
nfc_vinter
connys
sd_val2018
sfs_outsider
skanela_standard