arlandagk_panorama
Foto: Henrik Juhlin

En äkta Sverigevän pratar inte skit om vårt fosterland

Höstens val handlar om frihet, medmänsklighet och jämställdhet.

centrum_pask

Det finns grupper som hotar de grundläggande värden som Sverige vilar på. Vi kan se samma sak hända i Sverige som vi sett i flera andra länder. När landet dras isär och klyftorna ökar, då ökar också rädslan hos många. Det skapar en grund för misstro och för viljan att peka ut syndabockar. Det leder till ett hårdare samhällsklimat och en växande extremism och främlingsfientlighet.

Vi är illa ute om det är nationalism och populism som får sätta spelreglerna för åt vilket håll Sverige ska gå. Sverige ska vara ett medmänskligt land. Ett land där vi möter varandra med respekt, inte med hat eller hot. Där alla är lika inför lagen och ingen lämnas utanför. Där alla människor får chansen att förverkliga sin fulla potential. Där vi inte begränsar och detaljstyr, utan där vi stöttar och hjälper. Sverige ska ställa krav och förväntningar och samtidigt vara din röst för frihet och allas lika rätt och värde. Allt börjar hos dig.

  • Gill Brodin (C), Ordf, Miljö och Hälsoskyddsnämnden

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

sigtunavatten_standard

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

logistik_utbildning

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

fme_helsida

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

valsta_utveckling

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

happyhomes_2019
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

defacto_helsida
centrum_pask_helsida

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.

colorama_april2
bonava_helsida

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

fme_outsider
sh_oppet
defacto_outsider
sigtunavatten_outsider
valsta_utveckling_2
ridskola2019_outsider
colorama_april
bonava_outsider