centrum_tvaar
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Det fjärde alternativet

M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

centrum_tvaar

Miljöpartiets främsta frågor passar dåligt in i den etablerade vänster-höger-skalan som alltmer förlamar vår demokrati. Miljöpartiet väljer inte sida. Miljöpartiet har i olika allianser framgångsrikt utfört sin gröna politik med klimat- och miljöfrågor i fokus. Därför finns det  inte bara tre alternativ. Det finns ingen begränsning i hur vi ska rösta i en demokrati och alla som röstar ska följa sin övertygelse.

Det fjärde alternativet handlar om framtiden där framtidens  barn ska kunna dansa runt på sommarstränder. Om att göra det möjligt för oss alla att ta ansvar för den lilla blå planetens framtid. Att ha mod och ledarskap för kraftfulla åtgärder där klimatet blir viktigare än flygets baksidor. Där barnens trygga skolvägar blir viktigare än femton sekunders snabbare biltransport. Där återförening av familjer blir möjligt och där bostäder byggs åt unga och gamla. Ett fjärde alternativ handlar om vänlighet och framtidstro, ett alternativ som drunknat bland kameror, vakter och hårdare tag.

Miljöpartiet har tillsammans med Alliansen styrt kommunen sedan september 2017 i  en regnbågsallians. Miljöpartiet var länken för att alliansen skulle kunna ta över makten. Miljöpartiet har sedan dess lyft upp klimat- och miljöfrågorna på agendan. Vi är nu beredda att ta tag i nödvändiga åtgärder och visa ledarskap för ett bättre klimat och en grönare framtid.

Miljöpartiet går inte ut i valrörelsen och lovar allt till alla. Vi har några tuffa år framför oss där vi måste ta tag i segregationen, dåliga bostadsmiljöer och klimatåtgärder. Vi vet att det är dags att prioritera. Att inte sälja ut verksamheter, att vara rädda om det vi har i egen regi och storsatsa på språk i skolan och en rik fritid för en lyckad integration. Det kommer inte att bli så mycket över, så vi lovar inte guld – men gröna skogar.

En röst på det fjärde alternativet är att inte ställa sig till höger eller vänster. Det är en möjlighet att tänka själv. Vi kan fortsätta att bygga kommunen till något gemensamt och saknar inte mod att starta upp arbetet för en vänlig kommun och för planetens överlevnad.

  • Jan Franzén Mp i Sigtuna
  • Karolina Windefalk Mp i Sigtuna

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

happyhomes_2019

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

arlandagolf
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

sigtunavatten_standard
icavalsta_semlor

Miljöförstöringen är utbredd över hela jorden

Insändare Nästan överallt kan man läsa om och se hur utbredd miljöförstöringen och nedskräpningen av vår planet, har blivit.
I havet flyter stora öar av sopor och plats.
Under vattenytan är det fullt med plast som följer med strömmen.


ridskola_2019_helsida
karby_varme1
connys

Alliansen monterar ned kommunen

Insändare Efter att ha läst Olov Holsts (M) och Karsten Bjärbos (KD) nyårskrönikör, båda helt utan konkreta förslag och politiska visioner, tycker vi i Socialdemokraterna att det är viktigt att påminna invånarna om vad den moderatledda allianspolitiken hittills inneburit för invånarna i Sigtuna kommun.

Högerbudgetar

Insändare 2019 har anlänt och vi har nu tre olika högerbudgetar som styr. Det gäller i kommun, region och riksdag. I ett läge där vi måste minska ojämlikheten som har blivit alldeles för stor i detta land ser man istället i alla budgetar en tydlig mörkblå tråd.

banner_trerosor

Med tunga steg

Insändare Det var med något tunga steg jag i slutet på förra året gick till fullmäktigemötet i Sigtuna kommun, det viktiga möte som behandlade det nya årets kommunala budget.

Nyårskrönikan

Olov Holst: Det finns utmaningar 2019

Krönikor Det händelserika året 2018 har nu passerat. Min personliga upplevelse av året präglas mest av valet och allt som hade med det att göra. Visserligen har inte Sverige fått någon ny regering, men Sigtuna kommun har fått en ny, stabil allianskommunledning som jag har den stora glädjen att leda.

sangensemble
sh_oppet
ridskola2019_outsider
karby2
extravaganza_outsider