defacto_pan
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Det fjärde alternativet

M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

Miljöpartiets främsta frågor passar dåligt in i den etablerade vänster-höger-skalan som alltmer förlamar vår demokrati. Miljöpartiet väljer inte sida. Miljöpartiet har i olika allianser framgångsrikt utfört sin gröna politik med klimat- och miljöfrågor i fokus. Därför finns det  inte bara tre alternativ. Det finns ingen begränsning i hur vi ska rösta i en demokrati och alla som röstar ska följa sin övertygelse.

Det fjärde alternativet handlar om framtiden där framtidens  barn ska kunna dansa runt på sommarstränder. Om att göra det möjligt för oss alla att ta ansvar för den lilla blå planetens framtid. Att ha mod och ledarskap för kraftfulla åtgärder där klimatet blir viktigare än flygets baksidor. Där barnens trygga skolvägar blir viktigare än femton sekunders snabbare biltransport. Där återförening av familjer blir möjligt och där bostäder byggs åt unga och gamla. Ett fjärde alternativ handlar om vänlighet och framtidstro, ett alternativ som drunknat bland kameror, vakter och hårdare tag.

Miljöpartiet har tillsammans med Alliansen styrt kommunen sedan september 2017 i  en regnbågsallians. Miljöpartiet var länken för att alliansen skulle kunna ta över makten. Miljöpartiet har sedan dess lyft upp klimat- och miljöfrågorna på agendan. Vi är nu beredda att ta tag i nödvändiga åtgärder och visa ledarskap för ett bättre klimat och en grönare framtid.

Miljöpartiet går inte ut i valrörelsen och lovar allt till alla. Vi har några tuffa år framför oss där vi måste ta tag i segregationen, dåliga bostadsmiljöer och klimatåtgärder. Vi vet att det är dags att prioritera. Att inte sälja ut verksamheter, att vara rädda om det vi har i egen regi och storsatsa på språk i skolan och en rik fritid för en lyckad integration. Det kommer inte att bli så mycket över, så vi lovar inte guld – men gröna skogar.

En röst på det fjärde alternativet är att inte ställa sig till höger eller vänster. Det är en möjlighet att tänka själv. Vi kan fortsätta att bygga kommunen till något gemensamt och saknar inte mod att starta upp arbetet för en vänlig kommun och för planetens överlevnad.

  • Jan Franzén Mp i Sigtuna
  • Karolina Windefalk Mp i Sigtuna

Vad innehöll kommunens resultat 2018 – egentligen?

Insändare ”I Mål och Budget 2020-2022 fortsätter det helt nödvändiga reformarbete som påbörjades 2018 och 2019. Det systematiska arbetet för att få en svag ekonomi i balans...börjar nu visa resultat.”... ”På bara några år har ett underskott på 30 miljoner kronor* vänts till ett överskott på 50 miljoner.”

fme_helsida
logistik_sigtuna
colorama_april2

Miljardsatsning på landsbygden

Insändare Vi i Sigtuna kommun drabbades hårt av fjolårets extrema torka, och allt går inte att räkna hem i pengar. För de företagare som har blivit av med sin skog eller tvingats göra sig av med boskap är det fortfarande en lång resa tillbaka. Centerpartiet ser nu till så att hela landet prioriteras och att vi får möjlighet att stötta upp och avhjälpa de mest akuta behoven efter extremsommaren 2018.

defacto_helsida

Nöjesflyg mindre – för klimatets skull

Insändare I februari i år kom en uppdaterad version av Chalmers-rapporten ”Kimatpåverkan från svenska befolkningens flygresor”. Forskarna hade gått igenom 2017 års siffror och nu inkluderat resornas utsläpp hela vägen till slutdestinationen, dvs även efter mellanlandning, liksom den så kallade höghöjdseffekten.

sbrf_helsida

Mer pengar till tjej- och kvinnojourer

Insändare Vi måste ta kvinnors utsatthet och otrygghet på allvar. Allt för många kvinnor utsätts för hat, hot och våld. Den ofrihet som drabbar många kvinnor kräver därför krafttag och politisk handling. Hedersförtryck och psykisk och misshandel ska inte få förekomma.

ica_valsta_choklad

Lovade att skapa ordning och reda

Insändare I valet 2018 lovade vi inte allt till alla, men att hålla det vi lovade. Vi lovade stoppa mygel och korruption, skapa ordning och reda i ekonomin, arbeta för ökad trygghet och prioritera kommunens kärnverksamheter. Väljarna litade på oss och röstade för en tydlig alliansmajoritet i Sigtuna kommun. Nu verkställer vi löftena med tuffa och nödvändiga prioriteringar för invånarnas bästa.

sommar_centrum

Sigtuna kommun sviker sina anställda

Insändare Vi ser nu en stark reaktion på arbetsplatser och bland medborgarna på de nedskärningar som den styrande högermajoriteten gör i kommunens verksamheter. Även vi i Vänsterpartiet är mycket oroliga – både för hur detta påverkar våra medborgare och för hur kommunen agerar som arbetsgivare.

happyhomes_2019

Nödvändiga förändringar för ökad kvalitet

Insändare Just nu görs stora förändringar i hela den kommunala organisationen, inte bara inom äldreomsorgen. Förändringarna görs för att vi ska kunna uppfylla vår primära uppgift; att leverera välfärdstjänster av hög kvalitet.

sigtunavatten_standard
EXTRA

märsta.nu fortsätter öka

Krönikor Den gångna månaden blev det sjätte bästa någonsin för märsta.nu trots att februari bara hade 28 dagar: - Vi snittade 30 000 unika besök i veckan, konstaterar Daniel Iskander, chefredaktör och ansvarig utgivare.

defacto_outsider
nrh
connys
colorama_april
fme_outsider
sportfiske_sommar
sbrf_outsider