budget_panorama
Foto: Jamshid Jamshidi/Genrebild

Det fjärde alternativet

M och Alliansen har i sista valveckan redovisat tre alternativa valmöjligheter för invånarna i Sigtuna kommun. Miljöpartiet konstaterar att när  Alliansen vill spara så sparas det även på valmöjligheter. I valets krutrök ser Alliansen endast tre alternativ. Miljöpartiet satsar därför, som ett sista vallöfte, att vara det fjärde alternativet.

fraga_liberalerna

Miljöpartiets främsta frågor passar dåligt in i den etablerade vänster-höger-skalan som alltmer förlamar vår demokrati. Miljöpartiet väljer inte sida. Miljöpartiet har i olika allianser framgångsrikt utfört sin gröna politik med klimat- och miljöfrågor i fokus. Därför finns det  inte bara tre alternativ. Det finns ingen begränsning i hur vi ska rösta i en demokrati och alla som röstar ska följa sin övertygelse.

Det fjärde alternativet handlar om framtiden där framtidens  barn ska kunna dansa runt på sommarstränder. Om att göra det möjligt för oss alla att ta ansvar för den lilla blå planetens framtid. Att ha mod och ledarskap för kraftfulla åtgärder där klimatet blir viktigare än flygets baksidor. Där barnens trygga skolvägar blir viktigare än femton sekunders snabbare biltransport. Där återförening av familjer blir möjligt och där bostäder byggs åt unga och gamla. Ett fjärde alternativ handlar om vänlighet och framtidstro, ett alternativ som drunknat bland kameror, vakter och hårdare tag.

Miljöpartiet har tillsammans med Alliansen styrt kommunen sedan september 2017 i  en regnbågsallians. Miljöpartiet var länken för att alliansen skulle kunna ta över makten. Miljöpartiet har sedan dess lyft upp klimat- och miljöfrågorna på agendan. Vi är nu beredda att ta tag i nödvändiga åtgärder och visa ledarskap för ett bättre klimat och en grönare framtid.

Miljöpartiet går inte ut i valrörelsen och lovar allt till alla. Vi har några tuffa år framför oss där vi måste ta tag i segregationen, dåliga bostadsmiljöer och klimatåtgärder. Vi vet att det är dags att prioritera. Att inte sälja ut verksamheter, att vara rädda om det vi har i egen regi och storsatsa på språk i skolan och en rik fritid för en lyckad integration. Det kommer inte att bli så mycket över, så vi lovar inte guld – men gröna skogar.

En röst på det fjärde alternativet är att inte ställa sig till höger eller vänster. Det är en möjlighet att tänka själv. Vi kan fortsätta att bygga kommunen till något gemensamt och saknar inte mod att starta upp arbetet för en vänlig kommun och för planetens överlevnad.

  • Jan Franzén Mp i Sigtuna
  • Karolina Windefalk Mp i Sigtuna
connys_helsida
meko_helsida

Menar Axelsson (S) allvar när hon vill ge nyanlända förtur i bostadskön?

Insändare Vi tror att alla som läser Marie Axelssons något märkliga inlägg upptäcker en tydlig sak – hon undviker att svara på huvudfrågan. Tänker Socialdemokraterna i Sigtuna alltså ge nyanlända en gräddfil och låta dem gå före tusentals människor som stått många år i bostadskön?

2020_helsida

Nyanlända ska inte ha förtur i bostadskön

Insändare För ganska exakt ett år sedan skrev vi en insändare på samma tema, under våren 2020 var frågan aktuell i samband med ändringar i EBO-lagen och nu är det alltså dags för en tredje gång.

defacto_helsida
centrum_helsida2020

Farligt övergångsställe

Insändare Övergångsstället på Valstavägen, intill busshållplatsen Buregatan, nyttjas av många boende men också av elever på Arlandagymnasiet.

Vi stärker ekonomin och satsar på välfärden

Insändare Det är ibland lätt att vara i opposition. Man kan helt bortse från hur det såg ut när man själv styrde, man kan göra av med pengar man inte har och man kan hävda att man vet saker ingen annan vet. Marie Axelssons insändare visar upp en provkarta på det mesta av detta.

speedy_vinter_helsida

Uppmaning till kommunledningen – satsa välfärdsmiljonerna på våra kommuninvånare

Insändare På kommunfullmäktiges sammanträde förra veckan fattade den moderatledda kommunledningen beslutet om att lägga kommuninvånarnas välfärdsmiljoner på hög i år istället för att satsa de pengarna i verksamheter där de behövs här och nu.

julen_helsida

Bygg för skolbarnens bästa

Insändare En ny skolidrottshall ska byggas på nya Centralskolan i Märsta. Beslutet klubbades igenom vid kommunstyrelsens senaste sammanträde. Idrottshallen som nu ska byggas och finansieras med kommuninvånarnas skattemedel blir på tok för liten för de 560 eleverna som ska få sin idrottsundervisning där. Detta måste upp till debatt och vanligt sunt förnuft måste råda i frågan.

manskold_helsida

Språk öppnar dörrar

Insändare Att tala och skriva svenska så att man blir förstådd är en förutsättning för att ta del av grundläggande rättigheter och skyldigheter.

kristina_helsida

Historisk satsning på sjukvården och äldreomsorgen

Insändare Nu stärker den socialdemokratiska regeringen sjukvården och äldreomsorgen i hela Sverige. I höstbudgeten föreslås den största nationella satsningen på äldreomsorgen någonsin. Detta höjer det generella statsbidraget med tio miljarder och regionerna får fyra miljarder för att hantera uppskjuten vård.

Med S vid rodret hade inte närakuten räddats

Insändare År 1996 berövades Löwenströmska sjukhuset på sin akutmottagning. Invånarna i Upplands Väsby, Märsta och i andra närliggande stadsdelar fick vid akut sjukdom söka sig till Danderyds sjukhus eller Karolinska sjukhuset i Solna.

Det moderatledda styret i Region Stockholm fortsätter att svika väljarna

Insändare Först lovade det moderatledda styret i regionen att behålla närakuten på Löwenströmska. Sedan när beslutet om att lägga ned den togs lovade man istället en husläkarjour som kompensation. Nu har man återigen svikit väljarna då man inte ens kan leverera på löftet om husläkarjouren.

UG granskar S

Apropå – Uppdrag Granskning

Insändare Jag är stolt över att som socialdemokrat ha fått vara med som ledamot i Kom-munfullmäktige och periodvis i Bygg- och trafiknämnden under den tid som Anders Johansson var Kommunalråd.

Seniorernas hus hade behövts

Insändare Pensionärsorganisationerna i Sigtuna kommun har i mer än tio års tid fört resonemang med kommunen om ett Seniorernas hus med möjligheter till Trygghetsboende och träffpunkt med möteslokaler.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

centrum_sommar_out
budget_outsider
manskold_outsider
meko_outsider
sigtuna_vatten_outsider
julen_outsider
nrh
ridskola_2020_outsider
kristina_outsider
swedol_outsider
speedy_vinter2020_outsider