eurosko_december
Foto: Jamshid Jamshidi

Därför blev det inget firande i Valsta

Hoppas att du hade en trevlig midsommarafton och helg, vad du än gjorde och var du än befann dig!

I 18 år i rad firade vi midsommar tillsammans i Valsta. Sedan 2 år finns det inte längre något gemensamt firande för oss 11000 invånare som bor i Valsta och Steninge. Eftersom det cirkulerar många rykten om vem som tidigare hållit i midsommarfirandet vill vi ge en kort historik.

Under alla år har det varit Sigtuna kommun som arrangerat firandet tillsammans med SigtunaHem och Valsta/Steninge stadsdelsförening under paraplynamnet Valstasatsningen. Men hösten 2015 beslutade socialdemokraterna att kommunen skulle ta över alla aktiviteter som ordnades i Valstasatsningen namn och fixa dessa själva. Facit vet vi redan. Det blev inte mycket kvar de aktiviteter ordnats.

Redan förra året lades firandet i Vattentornsparken ner och kritiken var stor. Då lovade Kultur- och fritidsförvaltningen att 2017 skulle det bli ett större och bättre midsommarfirande. Det visade sig vara tomma ord.

Knappt 3 veckor före midsommar tillfrågades stadsdelsföreningen, och ett par föreningar till, om att arrangera midsommarfirandet mot ett symboliskt bidrag. Om frågan kommit tidigare och bidraget täckt faktiska kostnader så hade vi seriöst övervägt att anordna familjefesten. Som det nu var gavs det inte förutsättningar att göra något bra.

En del undrar varför det är så starka reaktioner på ett uteblivet midsommarfirande. Det beror på att det symboliserar politikernas svikna löften, uteblivna satsningar och negativa beslut för Valsta. För att nämna några:
– inga åtgärder för att öka tryggheten
– inget aktivitetshus för ungdomar byggs
– Valsta 195 nedlagt
– medborgarkontoret nedlagt
– tvångsförflyttning av elever från Valstaskolan
– ingen ny Brage förskola har byggts
– Valstasatsningen har lagts ner

Den här insändaren må uppfattas som bitter och missunnsam. Det enda vi kräver är att bli bemötta med respekt, lyssnade på och jämlikt behandlade med övriga kommundelar. Det är ni politiker skyldiga oss som bor i kommunens näst största kommundel.

  • Valsta/Steninge stadsdelsförening

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Holst: (S) sysslar med historieförfalskning och lögner

Insändare Att läsa Steffen Oxenvads, socialdemokraternas nye politiske sekreterare, inlägg på sociala medier är beklämmande. En ren historieförfalskning blandas med ogrundade påståenden, halvsanningar och rena lögner. En enkel faktagranskning kan snabbt visa verkligheten.

kulturklapp

Är kommunens ekonomi dålig?

Insändare Sedan i höstas görs det med eftertryck gällande att kommunens ekonomi är dålig. Det hävdas att kommunen under åren 2018-2020 måste spara betydande belopp på sin drift med syftet att år 2020 klara kärnverksamheterna och samtidigt få ett rejält ekonomiskt resultat – en rejäl siffra ”på sista raden”. Men är det så, om man ser till alla möjligheter som står till buds?

gott nytt år

Kommunalrådets Nyårskrönika

Krönikor År 2017 går mot sitt slut. Året har inneburit en hel del turbulens i politiken. Såväl internationellt som nationellt och inte minst i Sigtuna kommun.

magget_dejt

Nyårslöfte vi bör avge: ”Jag ska nöjesflyga mindre 2018!”

Insändare Att den fortgående uppvärmningen av atmosfären behöver stoppas är alla vettiga stater och människor överens om. Vi sänder genom vår jättehöga energianvändning ett övermått av koldioxid upp i lufthavet där den bildar ett allt tjockare, alltmer värmande och därmed allt farligare växthustak över oss.

defacto_panorama_boka_mote

Vinstuttag skadar välfärden

Insändare I sin första budget väljer Regnbågskoalitionen att lägga ned en ny kommunal konsthall, privatiserar driften av Midgårdsbadet och ange att upp till 50 procent av den kommunala verksamheten ska kunna utföras av annan leverantör än kommunen.

forskontor

Ali Wandi förenade alla

Krönikor Efter en tids sjukdom har socialdemokraten Ali Wandi gått bort, han blev 51 år gammal. Chefredaktör Daniel Iskander minns Ali som en politiker som förenade alla oavsett etnicitet och religion.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

happy_homes_sommar

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

objekt3
standard_ridskola
standard
biokalla_dec
objekt1
connys
Norra Redovisningshuset
nfc_vinter
matcher_skanela
objekt2
Festspecialisten – Standard
vinterstudiobf