klippdagar
Foto: Jamshid Jamshidi

Därför blev det inget firande i Valsta

Hoppas att du hade en trevlig midsommarafton och helg, vad du än gjorde och var du än befann dig!

marstac_aug

I 18 år i rad firade vi midsommar tillsammans i Valsta. Sedan 2 år finns det inte längre något gemensamt firande för oss 11000 invånare som bor i Valsta och Steninge. Eftersom det cirkulerar många rykten om vem som tidigare hållit i midsommarfirandet vill vi ge en kort historik.

Under alla år har det varit Sigtuna kommun som arrangerat firandet tillsammans med SigtunaHem och Valsta/Steninge stadsdelsförening under paraplynamnet Valstasatsningen. Men hösten 2015 beslutade socialdemokraterna att kommunen skulle ta över alla aktiviteter som ordnades i Valstasatsningen namn och fixa dessa själva. Facit vet vi redan. Det blev inte mycket kvar de aktiviteter ordnats.

Redan förra året lades firandet i Vattentornsparken ner och kritiken var stor. Då lovade Kultur- och fritidsförvaltningen att 2017 skulle det bli ett större och bättre midsommarfirande. Det visade sig vara tomma ord.

Knappt 3 veckor före midsommar tillfrågades stadsdelsföreningen, och ett par föreningar till, om att arrangera midsommarfirandet mot ett symboliskt bidrag. Om frågan kommit tidigare och bidraget täckt faktiska kostnader så hade vi seriöst övervägt att anordna familjefesten. Som det nu var gavs det inte förutsättningar att göra något bra.

En del undrar varför det är så starka reaktioner på ett uteblivet midsommarfirande. Det beror på att det symboliserar politikernas svikna löften, uteblivna satsningar och negativa beslut för Valsta. För att nämna några:
– inga åtgärder för att öka tryggheten
– inget aktivitetshus för ungdomar byggs
– Valsta 195 nedlagt
– medborgarkontoret nedlagt
– tvångsförflyttning av elever från Valstaskolan
– ingen ny Brage förskola har byggts
– Valstasatsningen har lagts ner

Den här insändaren må uppfattas som bitter och missunnsam. Det enda vi kräver är att bli bemötta med respekt, lyssnade på och jämlikt behandlade med övriga kommundelar. Det är ni politiker skyldiga oss som bor i kommunens näst största kommundel.

  • Valsta/Steninge stadsdelsförening

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Relaterade artiklar

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

Alla som kan jobba ska jobba

Insändare Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

forsmaleri
happy_homes_sommar

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

vinter_bil
jul2018

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

defacto_panorama_boka_mote

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Socialdemokraterna satsar på unga

Insändare Alla vill ha en meningsfull tillvaro, även på sommarlovet. Att skolungdomar har ett sommarjobb är viktigt, där får de lära sig hur det är att ha ett jobb, tjäna egna pengar och ta ett viktigt steg mot självständighet.

Det går inte att tiga

Insändare Motståndet mot att socialdemokraterna fortsätter styra kommunen är massivt, inte bara hos medborgarna utan bland i stort sett alla politiska partier. Lika stor är förnekelsen bland kommunens socialdemokrater. Allt är andras fel.

standard
frisyr2018
Norra Redovisningshuset
dogranch
nfc_vinter
lions_standard
matcher_skanela
skolgatan6d
Festspecialisten – Standard
borg
colorama_jan
yrkesutbildningen
connys
dalgatan7b
agy2
standard_ridskola
cricketklubben
slutstation
steningeliden32
blackfriday