klippdagar
Foto: Jamshid Jamshidi/Arkiv

Alla som kan jobba ska jobba

Socialdemokraterna har styrt Sigtuna kommun sedan 2002 fram till 2017 och har genom en medveten och expansiv jobb- och näringslivspolitik skapat stark tillväxt.

marstac_aug

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen kan nu rapportera att arbetet med försörjningsstödmottagare har varit mycket framgångsrikt. Ett år efter utredning eller insats är det så mycket som 90% som inte återvänder till försörjningsstöd. Det är en mycket stark siffra jämfört med andra kommuner i vår närhet, till och med i hela landet.

Vi har fört en jobbpolitik som har gett människor en ny chans. Vi vill tacka alla, inte minst tjänstemän och förvaltning, som har bidragit till resultatet. Tillsammans har vi gjort det möjligt.

Jobblyftet har varit en stor framgång och andra kommuner har studerat hur Sigtuna kommuns aktiva arbetsmarknadspolitik satt försörjningsstödmottagare i arbete och gett dem en ny chans. Vi är oroliga att med en ny M-ledd kommunledning, så kommer Jobblyftet att försvinna och kostnaderna för försörjningsstöd åter öka.

Därför kommer Socialdemokraterna till valet 2018 föreslår nya åtgärder som fortsatt ska ge alla en möjlighet till egen försörjning och bidra till vårt gemensamma. Alla som kan jobba, ska jobba.

  • Steffen Oxenvad (S)
  • Mia Hämäläinen Persson (S)
    Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

 

Svar från Mattias Askerson (M), ordförande i Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden:

Kommunledningens mål är att byta bidragsberoende mot arbetsgemenskap

Jag hoppas både Steffen och Mia, företrädare för den tidigare kommunledningen i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden, är medvetna om att jobblyftet var ett projekt som de själva avslutade 2016. Det vore bra om S har koll på sina egna beslut innan de vädrar sin oro i media. Socialdemokraternas oro måste därför ses som ett spel för gallerierna och gränsar till fake news.

Att antalet personer i ekonomiskt bistånd har minskat i Sigtuna kommun är glädjande. Arbete och egen försörjning är grunden för ett självständigt liv. Tack vare en god arbetsmarknad och högkonjunktur tillsammans med ett hårt och resultatinriktat arbete från förvaltning och tjänstepersoner så har fler kommit i arbete och egen försörjning.

Låt mig vara tydlig. Arbetet för att få ut fler i arbete och egen försörjning slutar inte förrän full sysselsättning råder. Det är min, Moderaternas och kommunledningens uppfattning. Vi ska byta bidragsberoende mot arbetsgemenskap.

Jobbcenter jobbar hårt för att minska antalet personer i ekonomiskt bistånd och få ut fler i arbete och egen försörjning. För det krävs en verktygslåda som ständigt kompletteras och uppdateras där jobblyftets metodik är en del. Jobbcenters mål är precis som kommunledningens mål: Att byta bidragsberoende mot arbetsgemenskap.

Gillar du den här artikeln?

Lämna en kommentar nedan, följ oss på Facebook eller dela artikeln till vänner och kollegor!

Läsarnas kommentarer

På märsta.nu vill vi uppmuntra och stimulera till debatt. Vi vill att du ska kunna säga vad du tycker om det mesta. Men samtidigt måste debatten präglas av hänsyn och respekt för alla inblandade. Våra kommentarer modereras aldrig i förväg och därför omfattas de inte av utgivningsbeviset. Det innebär att varje person som skriver en kommentar själv står som ansvarig.

forsmaleri

Vad kostar högeralliansens trixande skattebetalarna?

Insändare En busslast med fler politiker – det är vad högeralliansens och Miljöpartiets trixande med nämndstorlekarna innebär. Vad kalaset kostar skattebetalarna vill de inte tala om. Efter konstens alla regler, öppenhet och transparens samt inget trixande -det var ledorden i gårdagens debattartikel, men i verkligheten hann man inte ens till startlinjen innan detta var bortblåst.

farbrorbla_host2017
forskontor

Ibland kan vi inte skriva om allt…

Krönikor ”Nu är helikoptern uppe igen”, ”fullt med poliser”, ”vad händer?”. märsta.nu får ibland många frågor men det är inte alltid lämpligt att gå ut med information.

jul2018
defacto_panorama_boka_mote

Interna koalitions-slitningar bakom M-förlusten 2002

Insändare I början och slutet av SVT-programmet ”Uppdrag granskning” 2017-04-26 hävdar Peter Kockum (M)att det var ”kyrktomten” som gjorde att de borgerliga förlorade kommunvalet i september 2002. Har han rätt i det? Jag menar att svaret är nej.

Näthatet

Vi accepterar inte påhopp

Krönikor Tonen på sociala medier har eskalerat och trots våra rensningar framkommer ibland en del påhopp mot både oss i redaktionen och andra. Den här personen kallade märsta.nu:s ägare för "råtta" med "kränkande" kvinnosyn

Vad vill och gör då Sverigedemokraterna?

Insändare Det måste ta emot att göra sig till toffel åt en koalition, där ”fiender” som MP, L och C ingår. Tofflor är bekväma att ha hemma men inte så värst fina och eleganta att vistas med på stan. Eller kommer SD att visa var makten i det uppkomna läget egentligen finns, och göra livet surt för den regnbåge, som man nekats plats i?

S har hjälpt många föreningar sedan 2002

Insändare I SVT-programmet Uppdrag granskning den 26 april framställdes det som otillbörligt, att en församling år 2002 gavs löfte/möjlighet att köpa en tomt för att uppföra en kyrka med villkoret att församlingen för framtiden skulle tillhandahålla kommunen en önskad, stor samlingssal.

Socialdemokraterna satsar på unga

Insändare Alla vill ha en meningsfull tillvaro, även på sommarlovet. Att skolungdomar har ett sommarjobb är viktigt, där får de lära sig hur det är att ha ett jobb, tjäna egna pengar och ta ett viktigt steg mot självständighet.

Det går inte att tiga

Insändare Motståndet mot att socialdemokraterna fortsätter styra kommunen är massivt, inte bara hos medborgarna utan bland i stort sett alla politiska partier. Lika stor är förnekelsen bland kommunens socialdemokrater. Allt är andras fel.

standard
Norra Redovisningshuset
colorama_jan
dalgatan7b
nfc_vinter
matcher_skanela
blackfriday
stockholmsvagen24
skolgatan6d
Festspecialisten – Standard
dogranch
connys
slutstation
borg
frisyr2018
yrkesutbildningen
cricketklubben
standard_ridskola
lions_standard
agy2