Se listan – dyraste villorna i Sigtuna i augusti

Totalt såldes 15 villor under perioden med ett snittpris på 4,6 miljoner.

Det genomsnittliga kvadratmeterpriset hamnade på 38 914 kronor.

Den dyraste affären i Sigtuna var villan på Germunds Väg 24. Den såldes för 7,72 miljoner kronor.

Det innebär en prissäkning med hela 17 procent jämfört med juli då det såldes 33 villor med ett snittpris på 5,49 miljoner kronor. Minskningen är ännu större om man jämför med juni, där skillnaden var hela 21 procent. Då såldes det 34 villor, med ett snittpris på 5,8 miljoner kronor. Jämför man med augusti förra året så ser man en sänkning på priserna med sex procent.

Här är de dyraste villorna i Sigtuna under månaden:
• Germunds Väg 24, 7 720 000 kronor
• Torsborg 408, 7 250 000 kronor
• Lodjursvägen 24, Märsta, 5 105 000 kronor
• Skråmsta 507, 5 000 000 kronor
• Pilsbovägen 33A, 4 800 000 kronor

Källa: Lantmäteriet och United Robots.

Hyresförhandlingen går till skiljeman

Bostad Fastighetsägarna Stockholm har valt att vända sig till hyresnämnden för att få en skiljeman utsedd, som kommer att hantera hyresförhandlingarna för 2024 års hyror i elva stockholmskommuner.

Liten nedgång i bostadspriserna

Bostad Senaste statistiken från Svensk Mäklarstatistik visar att bostadsrättspriserna i Sigtuna kommun går upp med 1 procent under de senaste tre månaderna. Även i hela Stockholms län noteras en ökning på 1 procent för bostadsrätter.

Oron för höjda hyror växer hos hyresgäster

Bostad Hyresgästföreningen rapporterar om pågående förhandlingar med SigtunaHem där hyresnivåerna står i fokus. Det råder en spänning mellan parterna då fastighetsägarna tidigare uttryckt en önskan om en höjning på 12 procent, en siffra som mötts av betydande förvåning.

Bostadsmarknaden står sig stark

Bostad Bostadsmarkanden i kommunen visar inga röda siffror för varken bostadsrätter eller villor den senaste tremånadersperioden. Villapriserna har gått upp med hela tolv procent sedan juni.

Stor ökning av vräkningar som drabbar barn

Bostad Enligt färsk statistik från Kronofogden var det första halvåret i år många barn som drabbades av vräkningar: – Antalet barn som berörs ökar när det totala antalet vräkningar går upp. Det kan vara barn som mister sitt hem, men det kan också handla om barn som bor på deltid hos en förälder som vräks, säger Davor Vuleta, privatekonomisk talesperson på Kronofogden.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Kampsport

Förening