fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Bostadspriserna ökade kraftigt under våren

Villorna i kommunen steg med hela elva procent de senaste tre månaderna vilket är den största ökningen på sex år.

Bostadspriserna i kommunen fortsätter stiga och har nu ökat med hela elva procent på de senaste tre månaderna. Det innebär den starkaste prisutvecklingen sedan 2015. I hela länet ökar villapriserna med i snitt sju procent. Norrtälje ökar mest, där har priserna gått upp med 22 procent.

I kommunen bytte 92 villor ägare mellan mars och maj till ett snittpris på 5,5 miljoner. I jämförelse med förra året så såldes 54 villor under samma period.

Även bostadsrätterna går upp för andra kvartalet i rad efter en tids nedgång under pandemin då priserna låg kring noll eller strax under i prisutveckling. 167 bostadsrätter såldes i kommunen till snittpriset 2,1 miljoner, det är 47 fler än förra året vid samma tid. Bostadsrättspriserna gick upp med fem procent i kommunen vilket är en av de högsta ökningarna i hela länet.

fastbyran_helsida

Så blir nya BoKlok i Slottsbyn

Bostad Nästa vecka startar försäljningen av nya BoKlok i Steninge slottsby: - Vi bygger våra hus på ett modernt och innovativt sätt – inomhus i fabrik. Det gör att vi kan använda smarta tillverkningsprocesser, tänka i stora volymer och på så sätt vara prisvärda. Samtidigt minskar vi vår miljö- och klimatpåverkan och husen skyddas från väder och vind under byggprocessen, säger Helena Wilroth, projektchef på BoKlok.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

fastbyran_outsider