fastbyran_bostad
Foto: Pressbild

Bostadspriserna ökade kraftigt under våren

Villorna i kommunen steg med hela elva procent de senaste tre månaderna vilket är den största ökningen på sex år.

Bostadspriserna i kommunen fortsätter stiga och har nu ökat med hela elva procent på de senaste tre månaderna. Det innebär den starkaste prisutvecklingen sedan 2015. I hela länet ökar villapriserna med i snitt sju procent. Norrtälje ökar mest, där har priserna gått upp med 22 procent.

I kommunen bytte 92 villor ägare mellan mars och maj till ett snittpris på 5,5 miljoner. I jämförelse med förra året så såldes 54 villor under samma period.

Även bostadsrätterna går upp för andra kvartalet i rad efter en tids nedgång under pandemin då priserna låg kring noll eller strax under i prisutveckling. 167 bostadsrätter såldes i kommunen till snittpriset 2,1 miljoner, det är 47 fler än förra året vid samma tid. Bostadsrättspriserna gick upp med fem procent i kommunen vilket är en av de högsta ökningarna i hela länet.

bjurfors_helsida
fastighetsbyran_helsida_22
fastbyran_helsida

Så mycket ökar budgivningarna

Bostad Är du nyfiken på hur mycket det budas i kommunen? Bostadssajten Booli har kartlagt hur mycket priserna går upp i samband med budgivningarna.

HSB medverkar i trygghetsprojekt

Bostad HSB Stockholm medverkar i trygghetssatsning som genomförs i centrala Märsta: - Det är viktigt och angeläget att även HSB medverkar till att göra Märsta till en tryggare plats, äger Karin Turegård, projektansvarig för social hållbarhet på HSB Stockholm.

Nyheter

Sport

Kultur & Nöje

Näringsliv

Debatt

Bostad

Förening

Julen 2021

Valet 2022

fastbyran_outsider