Hej igen! Kul med så fin respons efter förra inlägget som lästes av över 400 personer. Det värmer att det finns ett så stort intresse för lokal fotboll. Jag hade själv inte äran att vara på Märsta IK:s match i söndags men har snackat lite med spelare och ledare om historien.

Min uppfattning är att Märsta i denna match var mycket starkare i första halvlek och spelade bra både offensivt och defensivt. Flera nya spelare kom in i elvan, inklusive "Mulle" som blev en positiv injektion. Dessutom satte "Mulle" ett klassmål, kan MIK få igång honom lär det bli fler mål och nya poäng. George Kababju i mitten var tuff och hårt arbetande över hela planen. Förutom målet hade MIK några småchanser i första men tyvärr lyckas dem inte komma ända fram. Athletic ordnade även kvittering då MIK inte utnyttjade sitt spelövertag.

I andra blir det inte samma ordning på spelet efter en massa slarv och förvirring i backlinjen. George passade på att dra på sig sitt andra gula och visades ut, han blir ett avbräck på lördag då Österåker kommer till Märsta. Jag förväntar mig att Märsta IK får ordning på defensiven samt att Alex Iskander kan komma upp i en jämn och fin nivå. Får "Mulle" rätt bollar att jobba med blir det bra. 

Vi har även seriestart i sexan till helgen, i skrivande stund har jag ingen koll på hur det ser ut där, men kanske kan vi luska fram nått framöver. Valsta Syrianskas match mot Spårvägen missade och jag har heller inte samma kontakt med ledare där som jag har i MIK. Det blir av naturliag skäl mer om Märsta IK i den här spalten. Tack för mig och på återhörande.

- Elias