I Hälsocampen får man åtta veckor av motivation och inspiration till att leva lite hälsosammare. Camilla Zedendahl berättar på sin specialinsatta blogg att hennes mål inte är att göra punktinsatser, utan hellre att åstadkomma en långsiktig förändrig med träning varje vecka.
-Det passade mig perfekt, jag kunde inte motstå att vara med, skriver hon.
Klockan sju på morgonen i lördags checkade hon in på Hotell Kristina nervös inför upplevelsen, efter fyra veckors förberedelser på hemmaplan, för att börja Hälsocampen på riktigt.
-17 träningspass ska klaras av på 7 dagar. Det är bra mycket mer än vad jag presterade under hela förra året, förklarar Camilla.
Direkt tog träningen fart och Martin Lidberg satte fart på gruppen som fick springa i 90 minuter. Nervositeten byttes snabbt ut mot träningsverk och ett stort leende.
-Allt tyder på att detta blir så kul, säger Camilla. Och så intensivt, fortsätter hon.

Tränar som en elitidrottare
Befann du dig på Strandpromenaden tidigt på morgonen igår kan du mycket väl ha sett ett gäng på 40 personer som promenerade med bestämda steg, med sina stavar i högsta hugg. Camilla Zedendahl är är stolt.
-Både över den egna insantsen, hela gruppens förmåga och vad Sigtuna har att erbjuda, säger hon.
Stegen blev extra lätta för Camilla när hon hörde hur många som njöt av den unika miljön. Banmarksträningen erbjöd sedan utsikt över Mälarens vatten.
-Och jag har själv blivit såld på stämningen på Sigtuna Fritidscenter där vi kämpade oss igenom
dagens sista pass. Nu gör det ont. I hela kroppen. Smärtan förvandlades dock till en riktigt skön känsla när Martin Lidberg gav oss beröm och jämförde våra insatser med elitidrottares.

Mesta träningen på hemmaplan
Hälsocampens upplägg går ut på att deltagarna får inleda med ett program på sina hemorter i fyra veckor. Den femte veckan träffas alla deltagare på Hotell Kristina i Sigtuna och man får föreläsningar, hårda träningspass och träningsrelaterad mat. Hälsocampen stödjer även med dietister, kostrådgivare, kiropraktor och en mental coach. Efter en vecka i Sigtuna får man ytterligare tre veckor på hemmaplan att finslipa formen mer.