Det var en match som Skånela mycket väl kunde ha vunnit. Avgörandet kommer först i slutet efter att det stårt 24-24. Iris Ganibegovic knorrar in en boll ur omöjlig vinkel och då lyfte hela Helsingborg med 1200 åskådare i ryggen. Sista fem vinner OV med 5-1:
- Vi strular till det sista tio och blir trötta samtidigt som deras målvakt stänger igen totalt, analyserar Dagge Lundin.

Kunde avgöra i andra
Trots förlusten är Lundin nöjd med sina mannar. Det var rätt bra framåt och bakåt. Men i målvaktsspelet vann OV, Daniel Bergman i målet har varit en vägg hela året men hade denna eftermiddag en normal dag på jobbet. Det räckte inte mot miljobygget Helsingborg som skulle springa igenom serien. I början av andra kunde Skånela ha avgjort matchen då man ryckte till sig ledning 17-14. Men en utvisning på Skånela ger kvittering och ledning för OV.
- Vi hinner inte få dem nervösa i det läget. Utan de utnyttjar utvisningen direkt, fortsätter Lundin.

Liknande spelschema
Inför de resterande fyra matcherna har lagen likvärdigt program. OV har dock övertaget i och med gårdagens seger. En poäng skiljer i tabellen. Båda lagen har varsin match mot Warta samt två hemma och två borta. OV möter Lindesberg som jagaar kval medan Skånela tar sig VästeråsIrsta i samma situation.
- Vi kämpar på och ska göra vårt, säger Dagge.