märsta.nu träffade Elin och Amanda som var upprörda över kylan i hallen. Nya Rosershallen invigdes lagom till valet och bland annat spelades en U-landskamp i handboll mellan Sverige och Finland. Robert Zetterquist, som är engagerad ledare i Rosersbergs IK, har tidigare varit i kontakt med märsta.nu och fritidsförvaltningen om att handbollsmålen måste flyttas. Idag slog tylan till och för att hålla värmen har en byggfläkt dragits in. 
- Det har bara varit problem här inne med det här bygget, säger Zetterquist till märsta.nu

IMG_1389_437e3b44-dbef-44e1-9c19-b8ad0507f270.JPG
Zetterquist tycker att byggfläkten inte hjälper.

Byggtekniskt fel
Zetterquist har i en mailkonversation sökt Sanna Bergström som är chef för kultur- och fritidsförvaltningen. I hennes svar till Zetterquist har hon skrivit att det är ett byggtekniskt problem som Komfast och NCC jobbar med att lösa. Fläkten idag är en första åtgärd och i morgon kommer ytterliggare en, förklarar hon. Orsaken till kylan är okänd menar Bergström men att Zetterquist ska meddelas så fort en lösning är i sikte.

Fotnot: märsta.nu har inte kontaktat Bergström eller någon annan på förvaltningen då vi inte vill störa tjänstemännen på kvällstid. Under onsdagen följer vi upp situationen med kommenterar från Fritidsförvaltningen.