Matchen spelades i extremväder på Ekebydalens konstgräs i Uppsala. Vind och snöyra gjorde det svårspelat. Men Arlandagymnasiet hade koll på läget. Roy Zeinos 1-0 i första stod sig halvleken ut sedan han iskallt runtad Fyriskeepern. I andra ökade Arlandagymnasiet på genom Marcus Sandberg, som också han rundade målvakten innan han placerade in bollen i mål, och Robin Prskalo som dunkade in bollen i bortre med tjugo minuter kvar att spela. 

Plus i försvaret
Resterande blev en odramatisk historia då bägge lagen väntade på att domaren skulle blåsa av. Laget tränas av eleverna Anton Wittberg och Karim Yagleji som passar på att hylla de tillresta fansen. De båda plussar extra för mittbacksparet Wiliam Sandell och Joakim Fagerlund samt Marcus Sandberg som hade två målgivande passningar. 
- William med sin aggressivitet och Joakim, som kommit tillbaka från skada och fick spela på den ovana mittbacksplatsen, gjorde ett strålande jobb och satte ett lugn i försvaret, och i hela laget, uppger Wittberg i mail till märsta.nu