Andreas Bryngel är bara 18 år men redan ett känt och erkänt namn i skid- och vintersportkretsar. Hans bilder har fått stor uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Så pass att han nyligen vann en fototävling i Österrike. Andreas har bott i Sigtuna hela sitt liv och säger till webbsajten Freeride att han älskar actionsport. Men han halkade in på fotograferingen då han ville göra annat än bara åka skidor. Till vardags går han andra året på gymnasiet och fotograferingen började han med för tre år sedan. Ofta fotograferar han vänner som han umgås med.

bryngel2_1d54ce90-984d-4524-a6e5-65c8b843038a.jpg
Den vinnande bilden i Österrike. 
Foto: Andreas Bryngel Photography

Polisen hjälpte till
Flera av hans bilder är tagna i kommunen. En gång fick han till och med hjälp av en polispatrull att "låtsasgripa" en utövare medan en annan, Märstabon Victor White, skatar på ett räcke. Bilden har spridits mycket och fått stor uppmärksamhet, något som Andreas aldrig trott:
- Det är helt sjukt! Trodde aldrig att den skulle spridas så mycket. Det känns grymt kul när man har kämpat länge med olika bilder och sessions och det är lite som en bekräftelse, säger han till Freeride.

bryngel1_1b97c8c4-7d65-4386-82f7-163d32d12540.jpg
Ibland får man oväntad hjälp.
Foto: Andreas Bryngel Photography

Cycling på tur
Vintern har varit givande för Andreas och hans "fotomodeller" då det har blivit en hel bilder trots snöbristen under delar av säsongen. I sommar hoppas han fortsätta på den inslagna banan. Då ska han fota mycket skateboard och han har nyligen börjat vindsurfa och ska även fota den grenen. Även cycling står på "att fota"-listan. För det ändamålet kan det bli en resa till Åre.