Bland Michaels meriter kan nämnas Danshögskolans pedagogutbildning, Amsterdams högskola för konstdansarutbildning, han har skrivit en kandidat i dans- och teatervetenskap på Stockholms universitet, lärarutbildningen tog han vid Karlstads universitet och för närvarande och två år framåt så går han den statliga rektorsutbildningen. Parallellt med sina studier så har Michael arbetat som danspedagog vid flera skolor, senaste Södra latin, Danshögskolan och Kulturamas dansarutbildning. Michael berättar att han alltid arbetat och studerat samtidigt, drivkraften bakom förhållningssättet beskriver han som ren nyfikenhet och en vilja att sätta undervisning och samtid i rätt perspektiv. Att hitta eleven i den komplexitet som undervisning representerar.

Sigtuna passar bäst
Arbetet som chef över Kulturskolan i Söderhamn innebar ett stort förändringsarbete som bestod av att forma om en traditionell musikskola till en fullfjädrad kulturskola och arbeta in skolans verksamhet i ordinarie skolformer. Men nu är omorganisationen i Söderhamn färdig och Michael känner att det är dags att söka sig närmare hemåt. Några av kriterierna han letade efter för en ny tjänst var en kulturskola med framåtanda och ett progressivt pedagogiskt förhållningssätt och av de tjänster han sökte var definitivt Sigtuna den som träffade hans mål närmast.
 
Fokus på eleven
Michael är väl införstådd i att Sigtuna Kulturskola står inför en mängd utmaningar och hans fokus kommer att ligga på att lugnt lotsa skolan genom dessa. Men påpekar också att det är viktigt att aldrig upphöra med att forska i och utveckla metoderna med det pedagogiska förhållningssättet och att ständigt ha blicken på vad elever vill och behöver. Michael är uppenbarligen en enorm idéspruta och det ska bli spännande att följa honom i framtiden. 

Michael Brask Kulturchef_b646541d-c904-4d77-a8ca-e9904ea032d4.jpg
Michael Brask. Foto: Privat