Debatten var som väntat lång och intensiv mellan blocken, för majoriteten var det kommunalrådet Anders Johansson (s) i spetsen medan Peter Kockum (m) och Henrik Kelfve (m) var aktivast i oppositionen (märsta.nu kommer med en redogörelse över vad som sas i den nästan tre timmar långa debatten under onsdagen). När krutröken lagt sig stod det klart att majoriteten fått igenom sitt förslag med siffrorna 26-21, en röst yrkade på återremiss, den kom dock inte från den samlade oppositionen. Någån återremiss från den samlade oppositionen m, kd, sfs och fp blev det alltså inte. Direkt efter beslutet var det en lättad och glad Kicki Björklund, vd för AB sigtunahem, som kunde vandra ut från Kulturum:
- Vi är glada och det känns givetvis jätteskönt. Det var en genomgång som var nödvändig men vi varit bekväma under hela processen. Egentligen är inte alla åsikter så olika. Det är bra för Sigtunahem att växa och bra för kommunen som konkurrerar med andra kommuner om att få folk att flytta hit, kommenterar hon.

700 intresserade av bostad
Björklund berättar att hela 700 intresseanmälningar har kommit in angående Södergatan Syd där inflyttning ska ske i höst, 1:a september. Men då Sigtunahem inte har lägenheterna i sin ägo har det inte funnits något att hyra ut.
- Nu kan vi börja hyra ut och vara mer aktiva i marknadsföringen för Södergatan Syd, konstaterar hon.