Bilpoolen står till allmänhetens förfogande, tiderna är just nu inte de generösaste då Sigtunahems personal använder bilarna vardagar fram till kl. 17.30. Allmänheten kan låna bilarna övrig tid och under helger. Anmälan till bilpoolen sker via Sunfleet Carsharings hemsida (sunfleet.com). På sidan registreras man som användare och får tillgång till över 300 bilar på femton orter i landet. Det enda som krävs är naturligtvis körkort, godkänd kreditupplysning och att du är 19 år fylld.
- En bilpool är ett relativt nytt sätt att erbjuda människor tillgång till bil, tanken är att alla ska ha tillgång till bil utan att själva äga en, berättar Jesper Sundblad på Sunfleet Carsharing för märsta.nu

Kostar per timme och mil
Att låna bilen kostar mellan 9-32 kr i timmen beroende på tidpunkt på dygnet. Bensin är inkluderat i priset, men en kostnad på 29 kr milen tillkommer. Speciella weekendpriser finns också och då kan en bil lånas för mellan 250-299 mellan fredag kl. 17 och måndag kl. 08. Via samarbetet med Sigtunahem finns två bilar för utlåning, fler kan vara på ingång enligt Sundblad.