Martin Adamsson (intervju kommer på lördag), vann klassen Årets kockelev. När vinnaren skulle koras bland företagsrestaurangerna blev det ny seger. Sodexos restaurang IFL-Kämpasten. Juryn ansåg att kocklaget "spelade i en liga för sig".
- Det känns helt fantastiskt, man är helt slut i kroppen nu, säger Johan Kuhn i IFL-Kämpasten till restaurangvarlden.se

Sej och falukorv
På 45 minuter skulle kocklagen skapa ett recept ur en hemlig varukorg med bland annat sej, falukorv och olika grönsaker:
- Det var bra råvaror. Vi tänkte att vi ville skapa något som var gott, med vackra färger och tydliga smaker. Mycket örter och mycket senap i senapssåsen, sade Johan Kuhn i laget till restaurangvarlden.se

Två vällagade rätter
I uppgift två skulle lagen skapa en representationslunch som de redan hade övat in.
- Lag Kämpasten bjöd på två vällagade rätter med tydliga, rena smaker. Det märktes att laget hade lagt ner mycket tid och engagemang, tyckte juryordföranden Fredrik Eriksson på restaurangvarlden.se

Gastronord och Restaurangvarldens årliga tävling har alltså varit en succé för Sigtuna. I morgon (lördag) kommer segerintervju med Martin Adamsson.